2011. december 15., csütörtök

Schmincke- Horadam aquarellfesték - Jelenlegi ára: 14 900 Ft

A világ egyik legjobb minőségű aquarell festéke, 24 szilkés kiszerelésben. Apám hagyatékából van, bontatlan csomagban, csak az évek folyamán ide-oda pakolgatástól a papírdoboza kissé amortizálódott. Ilyen 24-es kiszerelésben magyarországon nem találtam beszerezhetőt, csak külföldi oldalakon átszámítva 25e Ft körüli áron. Az egyik képen látható egy alig használt példány azt 10e-ért odaadom, ez esetben írj mielőtt leütöd!
Tekintsd meg többi termékemet is találsz köztük Talens ecsetet is a festék mellé!
"A festék minőségéről mindent elárul, hogy egy 10 vizsgálatból álló tesztsorozatban 10 kategóriában végzett vagy egyedül, vagy pedig holtversenyben az első helyen. Fölényesen nyerte a versenyt. A festék szinte minden papíron jól érvényesül. Amatőr felhasználóknak és művészeknek egyaránt. "
"Az akvarell gyors, biztos kezet, nagy gyakorlati tudást igénylő technikája egyfajta átmenet grafika és festmény között: vízben oldódó festékkel, ám "egy ülésre", papírra készül. A grafikában elsődleges kifejezőeszközként alkalmazott vonalat az akvarellnél a szín váltja fel. Az akvarellt kezdetben elsősorban festmények előkészítő tanulmányaihoz, színvázlatok készítéséhez használták, ritkábban pedig tájképek és portrék megalkotásához. A 18. századi Angliában a technika megújult, ami a festék kötőanyag nélküli használatát jelentette, lazúros felületet hozva létre, vagyis olyan áttetsző festékréteget, amely látni engedte a papírt. Ez a festésmód a 19. század első felében a kontinensen is elterjedt, és a század végétől a művészi alkotás önálló terepévé vált, néha egyéb technikákkal - gouache-sal, tussal vagy temperával - keverve. A festői akvarell ettől kezdve a rajzos kifejezésmóddal vetélkedett, egyes korszakokban - amikor a vonal jutott hangsúlyosabb szerephez - szinte eltűnt, míg más periódusokban - például a két világháború között - virágzásnak indult. "


Jelenlegi ára: 14 900 Ft

Az aukció vége: 2011-12-07 08:18
. Schmincke- Horadam aquarellfesték - Jelenlegi ára: 14 900 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése