2011. április 27., szerda

Grendel Lajos: Szép históriák - Jelenlegi ára: 1 635 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Szép históriákA könyv listaára: 1995 Ft. Leírás:
Grendel Lajost elsősorban regényíróként tartja számon az olvasóközönség, pedig a szerző pályája kezdetén, a hetvenes években novellistaként robbant be az irodalmi életbe. Az ő válogatott novelláinak foglalata a kötet, az írások nagy része a Bőröndök tartalma (Bratislava - Budapest, Madách Kiadó - Szépirodalmi Kiadó, 1987) és a Hűtlenek (Bratislava - Budapest, Madách Kiadó - Szépirodalmi Kiadó, 1979) című elbeszéléskötetekben már olvasható volt. A novellák élményanyaga és tematikája erősen lokális, helyhez kötött: mindegyik szereplői felvidéki magyarok, a helyszín pedig gyakorta Pozsony és környéke. Jóllehet valamennyi novellában történik valami nem hétköznapi, néha meglehetősen különleges esemény, az írások alapszövetét mégis az egyszerű hétköznapok, a tipikus helyzetek és a realista eszközökkel megformált figurák adják: a leszerelés előtt álló katona utolsó riadójának elbeszélése, a kezdő matematikatanár gondja-baja az iskolában, az albérlőt tartó öregasszony gyanakvásai stb. (Tizennyolc nap Valami történni fog... Tanügy). A szerző kitűnő arányérzékkel elegyíti a köznapi témát a bravúros szerkesztéssel, a modern elbeszélésmódok változatos fölhasználásával, a szövegek nyitva tartásával. Bár mindegyik írás személytelen, látszólag objektív helyzetkép, a legjobb novellák mégis erős epikai töltést, intenzív drámaiságot mutatnak. Személytelen előadásmódját különb-különb eszközökkel humanizálja: egyszer a jellemek sarkításával, különös alakok megjelenítésével (Bőröndök tartalma), másszor megoldhatatlan drámai helyzetek teremtésével (Egy ponyvaregény vége), gyakran a valóság és a fikció egybemosásával (Az unokatestvér) vagy éppen tudatos szétválasztásával (Csehszlovákiai magyar novella). Grendel Lajos olyan konfliktushelyzeteket teremt, amelyekben erkölcsileg elítélhető egy-egy tett, ugyanakkor emberi indítékai magyarázhatóak, netán menthetőek (Pogány apokalipszis). A valósággal szembe kerülő moralitás dilemmája rendszerint megoldatlan marad, illetve az állásfoglalást az olvasóra bízza. - Értékes, szép kötet, amely széles körű ajánlásra érdemes. ISBN: 978-963-299-314-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 635 Ft

Az aukció vége: 2011-04-30 07:59
. Grendel Lajos: Szép históriák - Jelenlegi ára: 1 635 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése